Baltika juhatuse liige Kati Kusmin lausus, et kahjum Ukraina varade allahindlusest oli 1, 095 miljonit eurot. Jätkuvate tegevusvaldkondade aasta tulemuseks oli tema sõnul 66 000 euro suurune puhaskasum.

Kusmini sõnul vähendas Baltika keerulisest majandusolukorra tõttu Ida-Euroopa regiooni riske: realiseeriti Ukraina jaemüügiettevõtte, kuid säilitati müügimaht samal turul frantsiisisegmendis, optimeeriti Venemaa jaevõrgu tegevust ja vähendati kulusid.

„Venemaa ebakindel majandus, 2014. aasta jooksul euro vastu ligi 37% nõrgenenud rubla ja tõusnud hinnad on oluliselt vähendanud tarbijate kindlustunnet ning pidurdanud rõivakaubanduse arengut,“ tõdes Kusmin.

Vaatamata keerulisele majanduslikule olukorrale oli neljanda kvartali jaemüügi kasv Venemaal kohalikus valuutas 6%, sealjuures vähenes poodide keskmine müügipind 8%. Kursi nõrgenemisest tingituna kahanes jaemüügi tulu neljandas kvartalis eurodes siiski 441 000 euro võrra ( 21%). Kulude vähendamisega saavutati kokkuhoid ja efektiivsuse kasv, mille toel Venemaa eelmise aasta tulemus aga paranes nii neljanda kvartali kui aasta lõikes, märkis Kusmin.

Venemaa majanduskeskkonna keerulise olukorra tõttu jätkab Baltika sealse jaevõrgu optimeerimist sulgedes kahjumlikke poode ja keskendub edaspidi poodide opereerimisele Peterburis, Kaliningradis ja Kaasanis.