Kvartali terviktulemust mõjutasid planeeritust nõrgem märtsikuu müügitulemus ning valuutakursside kõikumine. Ettevõte jätkab turgude ja kaupluste kriitilist monitooringut ning on otsustanud sulgeda kahjumliku Poola turu.

„Baltika Grupi 2011. aasta esimese kvartali kahe esimese kuu tulemused vastasid me ootustele, ent märts kujunes pettumuseks. Tegemist oli ühekuulise kõrvalekaldega ning nõrga müügikuuga kogu Euroopa moekaubanduse jaoks, aprilli operatiivsed tulemused vastavad taas me ootustele ja plaanidele,“ ütles Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.

„2011. aasta järgmistelt kvartalitelt ootame ettevõte müügi ja efektiivsuse kasvu jätkumist kõikidel oma turgudel ning aasta järgmise üheksa kuu koondtulemus on juhtkonna hinnangul positiivne,“ lisas Milder.

2011. aasta esimene kvartal on Baltika Grupi jaoks üle kahe aasta teine müüginumbrite kasvukvartal järjest. Grupi müügitulu ulatus 11 771 tuhande euroni, kasvades eelmise aastaga võrreldes 7 protsenti. Jaemüük oli kokku 10 755 tuhat eurot. Müügid kasvasid enim Lätis (25%), Eestis (15%) ja Venemaal (14%).

Esimeses kvartalis jätkas Grupp oma jaesüsteemi efektiivsuse tõstmist – müük ruutmeetri kohta kasvas 18 protsenti ning kasv leidis aset Grupi kõikidel turgudel, sealhulgas enim Leedus (23%), Lätis ja Ukrainas (21%).

Grupi jaesüsteem teenis esimeses kvartalis poodide tasemel 312 tuhat eurot kasumit, aasta tagasi oli tulemuseks 63 tuhande eurone kahjum.

„Kvartali terviktulemust mõjutas negatiivselt nii märtsikuu nõrk müügitulemus kui ettevõttest sõltumatud tegurid, eeskätt Ukraina grivna nõrgenemine euro suhtes ning toorainehindade kallinemisest tingitud surve toodete marginaalidele. Oma koduturgudel Baltimaades teenime kasumit, probleemsed on veel Ida-Euroopa turud Venemaa ja Ukraina. Kahjumliku Poola turu oleme otsustanud sulgeda selle aasta juulikuus. Et võimalikud sulgemiskulud on provisjoneeritud 2010. aasta tulemustes, ei ole ette näha ühekordset negatiivset mõju tänavustele tulemustele,“ lisas Meelis Milder.

2011. aasta esimese kvartali lõpetas Baltika Grupp 2364 tuhande eurose puhaskahjumiga ning kuigi eelmise aasta esimese kvartali puhaskahjum oli 2027 tuhat eurot, on võrreldav tulemus sel aastal 22 protsenti parem.

2011. aasta esimese kvartali jooksul on Baltika tugevdanud ka oma tippjuhtkonda. Alates jaanuarist töötab uuel, jaekaubanduse opereerimise direktori ametikohal pikaajalise Suurbritannia jaekettides töötamise kogemusega Luke Dobbs ning alates veebruarist täidab finantsdirektori ülesandeid tugeva finants- ja IT-juhi taustaga Maigi Pärnik.