Siiski ei päästnud see ettevõtet kolmanda kvartali 650 000 eurosest kahjumist. Mullu samal perioodil oli ettevõtte jätkuvate tegevuste puhaskasum 151 000 eurot.

Ettevõtte brutokasumi marginaal oli kolmandas kvartalis 45,1%, mis on 3,9 protsendipunkti madalam, kui eelmise aasta samal perioodil. Brutokasumi marginaali mõjutas jätkuvalt US dollari tugevnemise tõttu tõusnud kauba keskmine sisseostuhind. Euro on küll kolmanda kvartali teises pooles dollari suhtes kallinenud võrreldes madalpunktiga selle aasta märtsis, kuid arvestades kauba sisseostu ja müügi perioodi erinevust ei peegeldu see mõju veel kolmanda kvartali tulemustes.

Samuti mõjutas brutomarginaali tavapärasest soojem ilm, kuna sügishooaja toodete oste lükati edasi ja lõppeva hooaja allahinnatud kaupa osakaal müügis oli tavapärasest suurem.

Kauba sisseostu tsentraliseerimine, töö optimaalsema kaubavarude taseme suunas ja peakontori protsesside efektiivsemaks muutmine annab esimesi tulemusi – emaettevõtte kulud on langenud kolmandas kvartalis 7% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Samuti on vähenenud varude maht võrrelduna eelmise aasta kolmanda kvartali lõpuga 1,6 miljoni euro võrra. Baltika jätkab tsentraalselt juhitud tootearendus- ja kaubavarude juhtimise protsessi parendamise ja efektiivsuse suurendamisega.