Baltika lõi novembri algul tütarettevõtte OÜ Baltika Tailor, millest müüakse sümboolse summa eest pool Turo Tailorile, kes maksab oma osa eest 250 000 eurot. Tehingu käigus suurendatakse OÜ Baltika Tailor osakapitali praeguselt 40 000 kroonilt 2 miljonini.

Koostöölepe allkirjastati eile õhtul, kuid Turo Tailor ja Baltika on kokku leppinud äriplaani järgmiseks viieks aastaks ning uue ettevõtte juhtimine hakkab toimuma 50:50 põhimõttel.

Baltika nõukogu liikme Joakim Heleniuse sõnul võib Baltika ja Turo Tailori selline tehing olla teerajajaks uude majandusajajärku. Eesti ja Soome peavad järgmise 10-15 aasta jooksul saama üheks majandussüsteemiks, sõnas Helenius.

„See firma on üks näide sellest, et me tahame näha Soome firmade liikumist Eestisse ja saamaks siinseteks ettevõteteks ilma olemasolevat firmad üle võttes,” sõnas Helenius. „Seda tehingut võidakse 3-4 aasta pärast näha kui teerajajat uuele trendile.”

Järgmise viie aasta jooksul on uude ettevõttesse plaanis investeerida 11 miljonit krooni ning kolida tootmine ümber uude vabrikusse.

„Otsime kolimiseks kohta Tallinna lähedal,” sõnas Baltika juht Meelis Milder. „Enamik meie töötajatest peab kaasa tulema ja uus tootmishoone ei saa olla praegusest asukohast väga kaugel.”