BRU jätkab koostööd Baltika frantsiisipartnerina ja 29. aprillil sõlmiti koostööleping järgmiseks viieks aastaks.

Tehingu põhjusena tuuakse välja jätkuvalt keeruline olukord Ukrainas ja Venemaal, mistõttu on Baltika üheks olulisemaks eesmärgiks Ida-Euroopa riskide vähendamine.

"Ettevõte kaalus Ukraina osas erinevaid stsenaariume ning otsustas muuta turul opereerimismudelit. Eesmärgiks oli leida Ukraina keerulist turgu tundev partner, kellele müüa tänane Ukraina jaeäri ning sõlmida pikaajaline frantsiisileping edasiseks tegutsemiseks," selgitab börsiteates Baltika juhatuse liige Maigi Pärnik.

BRU varad ja kohustused müüdi BRU bilansilise väärtuse lähedal. Pärast müügitehingut on Baltikal nõue BRU vastu summas 1,25 miljonit eurot, mille tasumise osas on lepitud kokku viieaastane maksegraafik. Nõue on tagatud BRU varadele seatud kommertspandiga, aga selle nõude laekumine sõltub Ukraina majanduse arengust ja ettevõtte äritulemuste paranemisest.

Esimeses kvartalis, enne müügitehingut, hindas Baltika seoses keerulise olukorraga Ukraina turul Ukraina ettevõtte varad täielikult alla (summas 1 095 000 eurot) ja Baltika jätab selle allahindluse BRU nõude allahindlusreserviks.

Ettevõte märgib, et sellest tulenevalt puudub müügitehingul oluline mõju Baltika bilansile ja kasumiaruandele.

AS Baltika kinnitab, et tehing ei ole käsitletav tehinguna seotud isikuga ja AS Baltika juhatuse ja nõukogu liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

3. septembril 2013 asutatud ettevõtte Baltika Retail Ukraina Ltd 2013. aasta müügikäive oli 1 649 000 eurot ja puhaskasum 28 000 eurot.
AS Baltika kinnitab, et Baltika Retail Ukraina Ltd vastu pole kohtu- ega vahekohtumenetlusi, mis võiksid oluliselt mõjutada nimetatud äriühingu majandustegevust.