"BMIG-l on Swedbankiga sõlmitud pikaajaline ja korralikult tagatud laenuleping. Seoses sellega, et Baltika aktsia hind on börsil praegu põhjendamatult madalale langenud, mõjutab see loomulikult laenutagatise väärtust," kommenteeris olukorda BMIG üks omanikest ja juht Meelis Milder, vahendab Äripäev.

Baltika omanikfirmale BMIG kuulub 4,77 miljonit Baltika aktsiat, mis on 0,63eurose hinna juures väärt 47 miljonit krooni (3 miljonit eurot). Aktsiate tagatisel on BMIG saanud Swedbankist 117,9 miljoni kroonise laenu 12% aastaintressiga. Ehk laenusumma on 70 miljonit krooni suurem kui tagatise väärtus. Ligi 70 miljoni krooniga oli BMIG omakapital ka 2010. aasta lõpus miinuses.

Milder loodab pangaga kompromissi leida. Milderi kinnitusel otsitakse koostöös pangaga olukorrale lahendust. "Töö käib ja olen kindel, et leiame kompromissi," sõnas juht.

BMIG peamine tegevusala on investeerimistegevus, mille eesmärk on aktsiate väärtuse kasvu pealt tulu teenimine. BMIG on loonud ASi Baltika juhatuse liikmed, omandamaks ASi Baltika aktsiaid. Aktsiate ostu finantseerimiseks on kasutatud osanikelt saadud vahendeid, pangalaenu ja osaühingu teenitud tulu.