Eesti poolt ühispöördumisele allkirja andnud ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson ütles, et pöördumise toon oli rõhutatult heatahtlik kuid nõudlik. „Tahame aidata taastada Maxima head nime, aga selleks peab muutuma ka kaubandusketi personalipoliitika,“ kommenteeris Peterson.

Eestis kuuluvad Maxima töötajad Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingusse. Selle juht Elle Pütsepp rõhutas, et firma on küll oma käitumist viimastel aastatel pisut parandanud, kuid jätkuvalt tekitab töötajates rahulolematust ebaselge palgapalgapoliitika, pidev töötajate puudus ja ebapiisav töö korraldamine. Pütsepp on seisukohal, et mitmed senised praktikad vajavad muutmist. Senisest rohkem tähelepanu tuleb ettevõttes pöörata personalipoliitikale sh töötajate pädevuse tõstmisele ja ettevõtte visiitkaardiks peavad saama rahulolevad, motiveeritud ja hästi tasustatud töötajad.

Petersoni sõnul on ametiühingutel täna olemas töömeetodid, mis võimaldavad Maxima töötajaid efektiivselt kaitsta. „See on tõhusam, kui tegutseme Balti riikides koordineeritult ja arvestame teineteise kogemusi,“ rääkis Peterson.