Teist aastat koostatava Balti TOP10 teisele kohale on mulluselt kolmandalt kohalt tõusnud SEB Bank Grupp, mille väärtus kasvas 19% võrra 1,9 miljardile eurole

Balti kümne kõige väärtuslikuma ettevõtte edetabelis ka kaks Eesti ettevõtet. Tallink Grupp on mulluselt teiselt kohalt langenud kolmandaks ja ettevõte väärtus on aastaga kahanenud 12% 1,6 miljardile eurole.

Neljandat kohta hoiab Eesti Energia, mille väärtus on aga aastaga kahanenud 9% võrra 1,27 miljardile eurole.

Eelmisel aastal kuulus TOP10 hulka ka Eesti firma Vopak E.O.S., sel aastal langes see esikümnest välja ning seda edestasid Latvijas Valsts meži (Läti Riigimetsa Keskus) ja DNB Bank Grupp, kes on Balti TOP10 uus tulija.

Kümnendat aastat järjest koostavad Läti investeerimispank Prudentia ja Riia Nasdaq ka Läti väärtuslikemate ettevõtete TOP101. Sellel aastal sai Läti kõige väärtuslikuma ettevõtte auhinna energiaettevõte Latvenergo.

Edetabeli koostamise metoodika

Edetabelis toodud ettevõtete väärtus peegeldab ettevõtete tulevaste rahavoogude väärtust aktsionäridele ja kreeditoridele. Erandiks on siin pangad ja kindlustusseltsid; nende väärtus peegeldab ettevõtete omakapitali väärtust, muul juhul ei oleks nende ja mittefinantssektori ettevõtete andmed võrreldavad.

Tabeli koostamisel on peetud oluliseks ettevõtete väärtuse eristamist omakapitali väärtusest. Ettevõtete väärtus peegeldab ettevõtte loodavat lisaväärtust sõltumata selle finantsstruktuurist ja kasutamata finantsressurssidest ettevõtte põhitegevuse raames ent omakapitali väärtus peegeldab ettevõtete omanike poolt loodud väärtust, mis võtab arvesse ettevõtete kapitalistruktuuri (nt kohustusi) ja ettevõtte põhitegevust.

Iga ettevõtte väärtus (pankade ja kindlustusseltside puhul omakapitali väärtus) leitakse võrdlusmeetodil (sarnaste ettevõtetega tehtud tehingud), lisades sellele ettevõtte läbipaistvuse ja juhtimise riskihinnangud.