Eesti teede- ja sideministri nõunik Andrus Villem ütles BNS-le, et reede õhtul allkirjastatakse ühismemorandum, milles Baltimaade ministrid avaldavad rahulolu Via Baltica projekti edenemise üle kõigis riikides.

"Eestis läheb tee-ehitus järgmisel aastal käima ja Leedus on ka päris suured tööd ette võetud ning Poolaski on sel aastal ehitust alustatud," märkis Villem.

Tema sõnul alustavad ministrid koostööd piiri- ja tolliprotseduure ühtlustamiseks ja lihtsustamiseks, et tagada Via Baltica trassil senisest tunduvalt sujuvam liiklus.

"Arutati võimalust avada uuesti raudteeliin Tallinn-Varssavi. Samas tõdeti, et see on võimalik ainult juhul, kui keegi näitab üles oma majanduslikku huvitatust. Igatahes lubasid ministrid sellele algatusele riikidepoolset toetust," ütles Villem.

Villemi sõnul räägiti ka Tallinn-Varssavi bussiliini taastamise väljavaadetest ning avaldati lootust, et takistused on võimalik kõrvaldada.

Veel arutasid ministrid rahvusliku rahanduspoliitika ühtlustamisest seoses liikumisega Euroopa Liidu poole, Eesti ja Leedu kooskõlastasid oma lennuplaanid.

Villem lisas, et külastati ka Ventspilsi sadamat ja ministritele andis lõunasöögi Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs.

Baltic News Service