"Pärast kohtumist kliendiga saan kinnitada, et Baltplast pöördub kohtusse üldkoosolekul otsustatud erikontrolli läbiviija nimetamise vaidlustamiseks," ütles Baltplasti esindaja vandeadvokaat Aivar Pilv BNS-ile.

Pilve sõnul ei saa Baltplast nõustuda olukorraga, kus viis aastat Arco Vara auditeerinud audiitorbüroo asub ise osaliselt sama perioodi suhtes erikontrolli läbi viima. "Meie arvates on tegemist tõsise huvide konfliktiga ja erikontroll ei täida vähemusaktsionäride jaoks sellisel kujul oma eesmärki."

"Ainuüksi fakt, kui otsitud ja lausa kummalisi põhjendusi esitasid audiitorbüroo esindajad ülskoosolekul oma väidetavast erapooletusest, väärib tõsist tähelepanu. Väited, et erikontrolli viivad läbi sama audiitorbüroo teised audiitorid, kes töötavad kolleegidest eraldiasuvates ruumides ning toimikud on mingis teises osakonnas, pole tõsiseltvõetavad," lausus Pilv.

Varasema info põhjal esitas erikontrolli läbiviimist soovinud Arco Vara suuruselt kolmas omanik Baltplast ettevõttele ligi 40 küsimusest koosneva teabenõude nelja viimase aasta jooksul tehtud tehingute kohta.

Neljapäeval toimunud Arco Vara aktsionäride üldkoosolekul hääletas Baltplasti ettepaneku korraldada erikontroll ja määrata selle läbiviijaks BDO Eesti AS esindaja vastu 60,98 protsenti ja poolt 39,02 protsenti kohalolnuist.

Arco Vara juhatuse ettepaneku läbi viia erikontroll ja määrata selle läbiviijaks Ernst & Young poolt hääletas 60,99 ja vastu 26,4 protsenti kohalolnuist, erapooletuks jäi 12,66 protsenti koosolekul esindatud Arco Vara aktsiatest.

Aktsionäride üldkoosolekul oli kokku esindatud 71,8 protsenti Arco Vara aktsiatest.

Pilv ütles aktsionäride koosolekul BNS-ile, et koosolekul arutatud punktide hääletustulemused illustreerivad selgelt aktsionäride meelestatust ettevõtte ja selle majandustegevuse osas.

Küsimusele, kas Baltplasti ettepandud BDO Eestil ei võiks tekkida huvide konflikt, kuna ettevõtte juhiks on praegu Arco Vara endine finantsjuht Sulev Luiga, vastas ta, et Luiga oli Arco Varas ametis aastani 2007, kõnealused tehingud toimusid aga pärast seda.

Baltplastile kuulub praegu ligi 19 protsenti Arco Vara aktsiatest. Koosolekul esindas 21,9 protsenti Arco Vara aktsiatest omavat OÜ-d HM Investeeringud Hillar-Peeter Luitsalu, 21,89 protsenti omavat OÜ-d Toletum Richard Tomingas ja 9,09 protsenti omavat Gamma Holdingut Arvo Nõges. Esimesed kaks kuuluvad ka Arco Vara nõukokku.