Trendide analüüsile tuginedes prognoosivad analüütikud 1998. aasta sündmuste kordumise võimalikkust. Toona toimus Aasia majanduskriis ning Venemaa devalveeris rahvusvaluuta. Paljud Eestigi investorid kaotasid raha Venemaa-suunalistes investeerimisfondides ning idanaabri turule keskendunud ettevõtted olid raskustes ning halvimal juhul pidid silmitsi seisma pankrotiga.

Bank of America andmetel ägavad arenevad turud praegu tugeva dollari all samal ajal kui tehnoloogiafirmade aktsiate hinnad USA kasvuväljavaadete najal üha tõusevad- need on kaks tegurit, mis võivad lõppeda samasuguse kaosega kui kakskümmend aastat tagasi.

„USA jätkusuutlik kasv, lühi- ja pikaajaliste võlakirjade tootluste vahe kadumine, kokku kukkuvad arenevad turud- kõik see on kui 20 aasta taguste sündmuste kaja,“ kirjutavad panga strateegid eesotsas Michael Hartnettiga.

Tai bahti devalveerimisest alguse saanud ning esialgu vaid lokaalse valuutakriisina paistnud sündmuste ahel levis teistele arenevatele turgudele ning kulmineerus 1998. aastal Venemaa valuuta devalveerimisega.
Ka toona oli aastakümne alguses toimunud rahapoliitika karmistamine kaasa toonud dollari tugevnemise: kolme aastaga kallines dollar 25%. Ka toona olid arenevad turud languses.

Panga analüütikud märgivad, et arenevate turgude võlakirjaturud kukuvad ka praegu.

Varem on eesootava majanduslanguse eest hoiatanud Maailmapank, kes märkis ülevaates, et vaatamata sellele, et maailmamajanduse kasvuväljavaated on lähiaastateks üldiselt head, on majandustsüklid sellised, et kriis toimub iga kümne aasta tagant ning just see aeg on eelmisest, 2008. aasta finantskriisist möödas.

Mai lõpus tõdes ka George Soros, et näeb dollari tugevnemises ning arenevatelt turgudelt kapitali põgenemises märke lähenevast majanduslangusest.