Valge Maja pressiesindaja ütles päringule vastates, et Obama võib tõesti mõelda NBA klubi ostmisele, kui tingimused on õiged. See ei ole küll konkreetne vastus, aga miks ei võiks see juhtuda?

Barac on suur Chicago Bullsi fänn ning klubi oleks perfektne kandidaat. Meeskond ei ole oma kunagist sära suutnud tänaseni taastada ehkki viimastel aastatel on mudast taas tõustud.

Tänane Bullsi omanik Jerry Reinsdorf on Obama sõber ning ta teab, et mees ei plaani meeskonda niipea maha müüa. Mõttemängud on aga vahvad.

Kas Obamal on piisavalt raha?

Abielupaar Obamadel on täna hinge taga 12 miljonit dollarit. Sellise rahaga ei saaks küll olulist osa mõnes klubis osta. Aga nagu Bill Clinton on edukalt tõestanud, võib presidendi suur tähetund rahalises mõttes saabudagi pärast ametiaega. Mees on pärast Valgest Majast lahkumist teenunud 130 miljonit dollarit kõnedega ning kümneid miljoneid seoses raamatuga. Kokku umbes 160 miljonit dollarit. Kui Obama teeniks järgneva 10 aastaga 150-200 miljonit dollarit, siis võiks ta juba läbirääkimisi pidada. Sellest piisaks, et saada mõnes klubis väike osalus. Ta võib selle eest maksta ka nö järelmaksuga või saada soodustust. On see ju tohutu marketingiboonus, kui sinu klubi omanikuks on president.

Obama tooks liigale kindlasti palju kasu. Tema fännid, kes ei vaata täna korvpalli, võivad hakata huvi tundma. Lisaks võib kihla vedada, et liiga annab tema omanduses olevale klubile suuremad teleõigused, et kogu tähelepanu ära kasutada.

Kujutage nüüd ainult ette seda, mida tunnevad klubi teised omanikud ja mängijad. Kas klubi koosolekutel on endisel presidendil sõnaõigust? Kas keegi suudaks talle öelda, et tal ei ole õigus? Kas mängija suudab ära öelda võimalusest mängida härra presidendile kuuluvas meeskonnas? Elame, näeme, kas saame neile küsimustele ka kunagi vastused.