Peaminister Andrus Ansip kohtus eile Brüsselis Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga. Vestluse peamisteks teemadeks olid majandus- ja rahandusküsimused. Peaminister Ansip tutvustas Eesti jõupingutusi, et täita euroalaga ühinemiseks vajalikke Maastrichti kriteeriume, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

"Meie teekonda euro poole on hõlbustanud asjaolu, et Eesti eelarvepoliitika on olnud konservatiivne," ütles Ansip. "Me jätkame sama järjekindla fiskaalpoliitikaga ka tulevikus."

Ansipi sõnul on Eesti täitnud kõik ühinemise eelduseks olevad kriteeriumid jätkusuutlikult.

Euroopa Komisjoni president Barroso tunnustas Eesti majanduspoliitikat ning lisas, et kõik need jõupingutused toovad Eesti eurole lähemale.

"Ma jagan peaminister Ansipi soovi, et Eesti ühineks euroalaga 2011. aastal," ütles Barroso. "Ma usun, et Eesti liigub õiges suunas."

Ta märkis ka, et Eesti soov liituda euroalaga on konkreetne näide sellest, kui tähtis euro kõikide jaoks Euroopa Liidus on.

Pikemalt oli kohtumisel juttu ka uuest strateegiast Euroopa Liidu konkurentsivõime tõstmiseks (Euroopa 2020).

Ansip ütles kohtumisel, et Eesti toetab üldjoontes Euroopa Komisjoni välja pakutud viit strateegia peaeesmärki, ning avaldas lootust, et algaval ülemkogul jõutakse nende osas kokkuleppele.

Barroso tänas Eestit toetuse eest komisjoni poolt koostatud strateegiale ning rõhutas samuti kokkuleppe vajadust liikmesriikide vahel.

Nii Ansip kui Barroso tõdesid ka, et koostöö Eesti ja Euroopa Komisjoni vahel on olnud väga tihe ja viljakas.