Balti Baasis väike hoiatusstreik

KRISTJAN OTSMANN

Tallinna Bekkeri sadamat haldavas Balti Baasis oli eile lõuna ajal väike hoiatusstreik, kus mõnikümmend töötajat protestis oma koondamise vastu.

Juhtkonna kavade vastu sulgeda tehas ning koondada töötajad protestis 30-40 inimest, ütles AS Balti Baasi töötajate esindaja ja endine personalijuht Toomas Teder Baltic News Service-ile.

"Helistati Baltic News Service-ist ja küsiti, kas teate, et teil on streik. Ma ei teadnud siis veel midagi," ütles Balti Baasi juhataja Rein Pinn. Tema sõnul osalesid hoiatusstreigis Balti Baasi endine turvameeskond ja mõned baasi praegused töötajad, kes ei saanud aru streigi tegelikust eesmärgist. "Streigi eesmärk oli meie tööd häirida," lisas Pinn. Tema sõnul suurem osa Bekkeri sadama ligi 120 töötajast streigiga kaasa ei läinud.

"Meil on teatud raskusi tarnetega, kuid me ei kavatse tehast sulgeda," kinnitas Pinn. Ta lükkas ümber streigi korraldajate väited selle kohta, et juhtkond soovib tehase laopinnana kasutusele võtta.

Pinni sõnul ostis Balti Baas hiljuti Bekkeri sadama läheduses 10 000 ruutmeetrit laopindu. Balti Baas peab kümne firmaga hankelepingute sõlmimiseks läbirääkimisi, ütles ta.

Pinni sõnul on hoiatusstreigi peaorganisaator Teder Balti Baasist vallandatud personalijuht, kelle vastu ettevõtte juhtkond kaalub kriminaalasja algatamist. "Kahtlustame, et Teder lahkus ettevõttest koos töölepingutega," sõnas Pinn. "Nüüd arvame ka, et Teder teenib ettevõtte endise juhtkonna huve," lisas ta.

Bekkeri sadama tehas toodab raudkonstruktsioone. "Tehas tuleb ots otsaga hädaga välja," ütles Pinn tehase majandusliku olukorra kohta. Tehase keskmine kuukäive on tema sõnul miljon krooni.

Balti Baasi aktsiakapital on viis miljonit krooni. 51 protsenti aktsiatest kuulub Tallinna linnale ja 49 protsenti AS Eriõli tütarfirmale Diopsiid.