Sellel „mängur kasiino vastu“ – draamal võivad aga olla tunduvalt tõsisemad tagajärjed kui vaid küsimärk Beni järgmise kasiinokülastuse kohal. Sellel võib olla pöördeline mõju reeglitele, mille järgi miljonid Ameerika kasiinokliendid edaspidi mängida saavad.

Põhjus on järgmine.

Taust

Tavaliselt on Blackjacki lauas korraga mängus kuus pakki kaarte. Kaartide lugemine ei ole küll illegaalne, kuid see võib anda mängijatele maja (kasiino – toim.) ees eelise. Mida rohkem väikseid numbrikaarte parajasti mängus on, seda paremas seisus on kaartide jagaja ehk diiler. Rohkem suuri kaarte (näit. 8, 9, 10 ja pildikaardid) annavad eelise mängijale.

Peentes kaardilugemise skeemides antakse lauas istuvale mängijale signaalide abil teada, kui fortuuna oma näo tema poole pöörab. Mängija teeb järgmise ringi ajal suured panused, võidab kopsaka summa ja lahkub. Kui seda skeemi korrektselt järgida, võib taskusse panna miljoneid dollareid.

Kasiinod omakorda kulutavad miljoneid dollareid selliste skeemide avastamiseks ja neil on õigus mängijale süsteemi petmise ees mängukeeld panna. Nagu mitmed meedias avaldatud teated kinnitavad, juhtus täpselt nii ka Affleckiga, kellel lubati siiski kasiinosse jääda. Enamasti kaaridlugejatel nii hästi siiski ei lähe.

No ja mis siis sellest?

Mängijad, kes loevad kaarte, ei ole enam mingi haruldus ja see pole ka seadusevastane. Kuid kasiinodel on õigus nõuda mängimise lõpetamist, kui nad sellele peale satuvad. See on delikaatne teema, millega kasiinod igapäevaselt kokku puutuvad:

  • Kasiinod tahavad pakkuda oma klientidele võimalust raha võita
  • Nad peavad säilitama maja eelise, et arveid maksta
  • Kaartite lugemine pöörab võimalused mängija kasuks
  • Aina enam mängijaid teab, kuidas kaarte lugeda ja vältida vahele jäämist

Blackjack on kasiinodes kõige populaarsem mäng. Blogivatel kasiinomängijatel, kes märkisid, et Affleck lihtsalt demonstreeris Blackjacki struktuurset nõrkust, on õigus, ja kasiinomaailmal tuleb selle faktiga silmitsi seista.

Mis edasi?

Kui võiduvõimalused pole kasiino kasuks, siis võib kindel olla, et maja võtab midagi ette. Tegelikult ongi mitmed kasiinod mängureegleid enda kasuks juba muutnud:

  • Blackjack (äss pluss pildikaart või 10) makstakse välja 6/5 varasema 3/2 asemel.
  • Diiler peab „pehme“ 17-ga endale kaardi juurde võtma („Pehme“ 17 on kaartide kombinatsioon, kus üks kaartidest on äss. Ässa väärtus on kas 1 või 11. Näiteks kombinatsioon äss pluss 6 võib olla nii 7 kui ka 17 – toim.) See annab diilerile võimaluse saada parem „käsi“ kui mängijatel.
  • Mängus on korraga rohkem kaardipakke.
  • Diiler jagab endale ühe kaardi „näoga“ allapoole, et teha kaartide lugemine mängijatele raskemaks.
  • Vähem Blackjacki laudu
Kõigil neil muudatustel on oma mõju, olgu siis jutt võitmisest või lihtsalt mängu nautimisest. Kui mitmed neist muudatustest massiliselt kasutusele võetakse, näitab aeg. Kasiinod ei saa lubada endale luksust pakkuda mänguelamust saamata sellelt kasumit. Võib oletada, et Ben Afflecki edust kannustatuna lähevad nii mõnedki kaardilugemises oma õnne proovima, see aga sunnib kasiinod muudatusi tegema.

Niisiis - Ben Afflecki kasiinoseiklusel võib olla maailmale tunduvalt suurem mõju kui mõnel tema filmil.