Polaris Vara ja Polaris Elu juhid, nende hulgas praeguseks eraisikuna pankrotistunud ERA Panga endine omanik Andres Bergmann, soovisid erikaebusega saavutada ärikeelu tühistamise uut arutamist madalama astme kohtus.

Ringkonnakohus jättis juuni lõpus tehtud määrusega rahuldamata Sirje Somelari, Jaak Kiikeri, Martin Kuusiku, Andres Bergmanni, Peep Akkeli ja Tarmo Rubeni taotluse tühistada 1999. aasta 25. oktoobril määratud ärikeeld.

Ringkonnakohus vabastas juuni lõpus tehtud määrusega Polaris Vara juhatuse liikmetest ärikeelu alt vaid Katrin Johansoni, kes kuulus ka Polaris Elu juhatusse, Katrin Justuse ja Elger Luige.

Kolme isiku ärikeelu lõpetamise tingis asjaolu, et Katrin Johanson ja Elger Luik ei kuulunud Polaris Vara juhatusesse alates 1999. aasta maikuust ning Katrin Justuse allkirjaõigus pankades oli seoses lapsepuhkusel viibimisega tühistatud.

Polaris Elu juhtkonda kuulunud isikutest vabastas ringkonnakohus ärikeelu alt lisaks Katrin Johansonile veel Andra Ausi.

Johansoni ja Ausi ärikeelu tühistas kohus seetõttu, et nimetatud isikud osalesid kindlustusseltsi majandustegevuse juhtimisel suhteliselt lühikest aega.

ERA Pangale kuulunud kindlustusfirmad Polaris Elu ja Polaris Vara pankrotistusid eelmise aasta sügisel, Polaris Elu kindlustusportfellid võttis üle Seesam Elukindlustus ning Polaris Vara portfellid Sampo Eesti Varakindlustus.