Kohtuvaidlus sai alguse Äripäevas avaldatud intervjuudest, kus Fjodor Berman väljendas oma oletust advokaatide poolt juhitava variühingu Reve Parisien OÜ poolt BLRT Grupi aktsiate kokkuostu tagamaade ja organisaatorite kohta.

Gnidin ja Kovalenko ei olnud nõus 2010. aasta suvel ja 2011.aasta kevadel avaldatud intervjuudes esitatud väidetega, nagu oleksid väikeaktsionärid ostnud salaja kokku BLRT Grupi aktsiaid, sooviga ettevõte üle võtta. 

BLRT Grupi vähemusaktsionäride Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko esindaja teatel nõustus ringkonnakohus maakohtu seisukohaga, et Fjodor Berman on esitanud ebaõigeid ja tõendamata faktiväiteid, mis kogumis ja kontseksti asetatuna teotavad väikeaktsionäride au.

Bermani esindava advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous partner Ants Nõmperi sõnul leidis ringkonnakohus oma otsuses, et iga mõistliku inimese jaoks on kauaaegsete partnerite selja taga aktsiate kokkuostmine varifirma nimele kaval tegevus.

"Sisuliselt on tegemist ahnuse motiivil mõjuvõimu saavutamise eesmärgil tegutsemisega. Sellised isikud ei ole usaldusväärsed partnerid ning ei austa teise inimese vara ja ärisuhetes vajalikku partnerlust ning lojaalsust, nad ei ole usaldusväärsed äripartnerid," seisis otsuses.

Ringkonnakohus lisas, et kui selliseks tegevuseks kasutatakse advokaate, siis ongi suur risk, et tegelikud organisaatorid jäävad kohtus tuvastamata.

Kuna kohtul ei õnnestunud tuvastada Reve Parisien nime taga peituvate aktsiate kokkuostu tegelike koordinaatorite ja sponsorite isikuid, jättis ringkonnakohus Nõmperi sõnul maakohtu otsuse osaliselt jõusse.

Ringkonnakohus otsustas, et Berman peab avaldama 30 päeva jooksul alates kohtuotsuse jõustumisest Äripäeva paberlehes ja online-versioonis omal kulul valeandmeid ümber lükkava avalduse.

BLRT Grupp täpsustas, et Fjodor Berman ei ole kohustatud avaldama teadet, et Mihhail Gnidin ei ole enne 2010. aasta aktsionäride üldkoosolekut ettevõtte endistelt töötajatelt BLRT Grupi aktsiaid Fjodor Bermani selja taga kokku ostnud.

Fjodor Berman kaalub kassatsioonkaebuse esitamist, milleks on aega 30 päeva.