„Soini räägib populistlikult, kuidas Soome ei peaks maksma teiste võlgu Euroopas ja et Soomel ei ole vaja aidata Lõuna-Euroopat. Samuti, et Kreeka on tarvis lasta pankrotti. Samal ajal rääkides, kui oluline on ligi 500 inimesega Euroopa ühisturg. See on populism,“ sõnas Biaudet, kelle kampaania põhiliseks nurgakiviks on sooline võrdõiguslikkus ning Soome liberaalsus.

Presidendikandidaat jätkas, et Soini on tegelikult rassist, ta on nii rassi-, soo ja religiooni erisuste vastu. „Soini on kõige vastu, mis on erinev temast ja tema arvamusest tavapärasest soomlasest. Ma ei võitle vaid Soini vastu, vaid kõikide vastu, kes sama maailmavaadet jagavad. Meil on riigis vaid 3% immigrante, see ei ole ju tegelikult probleeme,“ kommenteeris Biaudet.

Biaudet sõnul on Soini vastu ka kohalikele rootslastele, keda just Biaudet esindab. „Põlissoomlased on selle vastu, et rootslased on soomlased. Soini leiab, et see on absurdne rahakulu, kui kogu riigis olevad tekstid tuleb tõlkida Rootsi keelde ja nii edasi. Miks peaks maksma tõlgete ja muu topelttöö eest,“ mainis presidendikandidaat.

„Loomulikult lõi Soini Soome poliitilise maastiku segi ning on muutnud meie riigi poliitika nägu. See on selge. Soini on ka väga andekas oma töös ja jutus. Müsteerium on minu jaoks aga see, kuidas Soini räägib, et on tõeline soomlane, kuid samas räägib, et on vähemus, kuna on katoliiklane Soomes,“ kommenteeris Biaudet Timo Soini populistlikku topeltmängu.