BIGi juhatuse esimehe Targo Rausi sõnul on BIGi teretulnud tööle kandideerima kõik teotahtelised inimesed. „BIG ei tee töötajatel vahet nende vanuse, rahvuse, soo, sotsiaalse staatuse alusel või muude tööga mitte seotud asjaolude alusel. Tööle kandideerimisel langetame otsuse üldlevinud valikuprintsiipide põhjal - määravaks on haridus, varasem kogemus, professionaalsed oskused ning sobilikud isikuomadused," rääkis ta.

"Antud juhul on meie töötaja eksinud tõsiselt panga personalipoliitika põhimõtete vastu ja saab karistada. Edastasime täna hommikul Jagna Hundile BIGi poolt siira vabanduse,“ sõnas Raus.


Panga teatel selgub karistus pärast pangasisese ametliku juurdluse läbiviimist. 


Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et pank keeldus laenukonsultandi kohale kandideerinud noore naisega tööintervjuud läbiviimast tema lühikese kasvu tõttu. 

28-aastane ning 120-sentimeetrine psühholoogia üliõpilane Jagna Hunt, kellel on seljataga juba aastatepikkune töökogemus nii teeninduse kui ka müügi vallas, otsustas möödunud nädalal kandideerida BIG-i panga laenukonsultandi ametikoha konkursile.

Alates esimesest silmapilgust, mil ta kontorisse sisse astus, sai Hunt enda sõnul väga ebaviisaka vastuvõtu osaliseks ning tajus kohe, et ta ei ole seal oodatud. Ilma end tutvustamata teatas panga esindaja, et Hundil tuleb veel test teha, kuid mõtles sedamaid ümber, märkides, et tal pole mõtet seda testi teha. “Te saate ju ise ka aru, et te ei sobi siia, te olete teistest erinev,” meenutas Hunt talle öeldud sõnu.