Esimene Big Mac valmis 1967. aastal McDonald’si kiirtoiduketi rajaja Jim Delligatti käes USA-s Pennsylvania osariigis Unitownis. Aasta hiljem oli Big Mac üle kogu riigi kõikide McDonald’si burgerirestoranide põhiroog, vahendab FOX News.

Burgeri sünnipäeva tähistamiseks avas praegu 89-aastane Delligatti koos perega möödunud nädalal Pennsylvanias Big Maci muuseum-restorani, kus saab tutvuda Big Maci mälestuskoguga ning imetleda „maailma suurimat Big Maci skupltuuri.“

„Big Mac on endiselt meie üks kõige populaarsemaid tooteid,“ rääkis firma esindaja Danya Proud. „On olemas ainult üks Big Mac ning mitte kunagi ei saa olema teist samaväärset hamburgerit,“ lisas ta.

McDonald’s müüb ainuüksi USA-s 550 miljonit Big Maci aastas, mis tähendab, et ühes sekundis läheb kaubaks 17 hamburgerit.

„Kui aeg ajalt süüa mõni Big Mac, siis ei peaks see inimese tervisele eriti mõju avaldama,“ ütles New Yorki Steinhardti Kulutuurikooli Hariduse ja Inimarengu osakonna toitumisuuringute spetsialist Marion Nestle. „Burger oli kunagi lihtsalt kiirtoit, mida aeg ajalt söödi, kuid nüüdseks on sellest saanud paljude jaoks igapäevane söök. See aga ei pruugi enam väga kasulik olla“ lisas ta.