„Eesti pangandusturul on olukord võrdlemisi rahulik, kuid vaatamata sellele jätkub põnevust küllaga,“ sõnas Kaido Saar. „Ootame pingsalt, kuidas hakkab toimima Nordea ja DNB ühinemine. Selle liidu tulemusel tekib juurde üks suurpank, kes toob endaga kaasa palju värsket energiat, mis sunnib teisi Eestis tegutsevaid panku oma võimeid, väljanägemist ja väärtusi üle vaatama – vajadusel ka ennast kohendama.“

„Eesti turu II kvartali tulemustega oleme rahul ning need vastasid ootustele,“ ütles Kaido Saar. „Suurimat potentsiaali näeme aga jätkuvalt Leedus, kus on meie laenuportfell viimasel ajal kõige rohkem kasvanud. Leedut on kiidetud nende spetsialiseerumise ja kindla suuna võtmise eest – tänu madalamale keskmisele palgatasemele meelitatakse sinna rohkem välisprojekte, kui Eesti seda suudab. Eks ole näha, kui jätkusuutlikult nad edasi arenevad – demograafilised eeldused eduks on neil paremad kui vananeval Eestil, kus palgakasv on olnud kiire ning majandus veidi jahtunud.“

Bigbanki laenuportfell suurenes selle aasta teises kvartalis 3,7 miljoni euro võrra ehk 1,1% ning kasv oli suurim Leedu filiaalis. Panga kasum teises kvartalis oli 2,9 miljonit eurot ning bilansimaht moodustas 355,2 miljonit eurot.

Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga suurenes selle aasta samal perioodil intressitulu 2,8%, kasvades 0,5 miljoni euro võrra. Intressikulud vähenesid 11,2%, langedes 0,2 miljonit eurot.

Panga kasum enne allahindlusi oli 9,2 miljonit eurot, mis on täpselt sama kui eelmise aasta samas perioodis. Puhaskasum kasvas 4,5% ehk 0,1 miljoni võrra, moodustades 2,9 miljonit eurot.

Teise kvartali lõpuks oli kontsernil kokku 160 000 laenulepingut, neist Eestis 36 000, Lätis 70 000, Leedus 28 000, Soomes 11 000, Hispaanias 9 000 ning Rootsis 6 000.