BIGBANK AS teenis 2009. aasta esimese kolme kuuga kokku 23,6 miljonit krooni kasumit; panga laenuportfell kahanes samal alal 141 miljoni krooni võrra 2,1 miljardi kroonini, teatab ettevõte oma pressiteates.

BIGBANKi 2009. aasta I kvartali esialgsete auditeerimata konsolideeritud majandustulemuste kohaselt ulatus panga varade maht bilansis 2,759 miljardi kroonini ja omakapitali maht 582,4 miljoni kroonini. I kvartali intressitulu oli 148 miljonit krooni ja intressikulu 58,7 miljonit krooni.

BIGBANK teenis kolme kuuga 23,6 miljonit krooni kasumit (48,7 miljonit krooni 2008. aastal samal ajal). BIGBANKi kasumlikkust mõjutasid enim reservide moodustamine võimalike laenukahjude katteks, intressitulu langus ja tulu võlakirjade ennetähtaegsest tagasiostmisest. I kvartalis moodustati provisjone kokku 82,6 miljoni krooni väärtuses.

BIGBANKi hoiusteportfell kasvas I kvartalis 133 miljoni krooni võrra 763,7 miljoni kroonini.

BIGBANKi juhatuse esimees Targo Raus sõnas, et seoses laenude väljastamise mahu vähenemisega on kavas II kvartalis üle vaadata panga müügivõrgu efektiivsus. „Tarbimislaenude väljastamise maht on majanduse olukorrast tingituna täna umbes 2004. aasta tasemel ja oleme võtnud eesmärgiks kärpida vastavalt ka oma kulubaasi. Plaanide kohaselt sulgeme suve lõpuks Eestis 8 väiksemat ja vähemefektiivset kontorit, korraldades nende töö ümber suurematesse esindustesse. Seoses sellega väheneb ka töötajate arv nii esindustes kui tugisüsteemides kokku ca 15%,“ lausus Raus.

BIGBANK avaldab I kvartali vahearuande mai lõpuks.

BIGBANK AS on Eesti kapitalil põhinev spetsialiseerunud krediidiasutus, millel on filiaalid Lätis ja Leedus ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Soomes. BIGBANKi võlakirjad on noteeritud Stockholmi börsil.