Eesti kapitalile kuuluv BIGBANK on rahvusvaheline finantskontsern, mis on keskendunud eraisikutele tarbimislaenude andmisele. 1992. aastal tegevust alustanud ettevõte tegutseb pangana alates 2005. aasta sügisest ja on tänaseks avanud filiaalid Lätis ning Leedus, seisab Delfile saadetud pressiteates.

Lisaks pakub pank piiriülese teenusena tähtajalisi hoiuseid Soome ja Saksamaa turul. BIGBANKi teenuseid kasutab kokku üle 100 000 kliendi. BIGBANKi juhatuse esimehe Targo Rausi sõnul näeb BIGBANK oma rolli koos teiste liidu liikmetega Eesti pangandussektori arendamises.

Pangaliit kui kommertspankasid ühendav erialaliit on avatud kõikidele Eestis tegevuslitsentsi omavatele krediidiasutustele. Pangaliidu tegevdirektori Katrin Talihärm sõnul on tervitatav, et praegu veel suhteliselt väike kodumaine pank liitub ka kohaliku panganduse erialaliiduga, et omada paremaid kanaleid nii informatsiooni saamiseks kui protsesside mõjutamiseks.

Pangaliidu liikmelisusel on positiivne mõju ka klientidele, sest liikmespangad juhinduvad oma tegevuses Pangaliidu juhatuse poolt heaks kiidetud heast pangandustavast ja muudest iseregulatsiooni normidest.

2008. aasta lõpu seisuga kuulus liikmetele laenude mahu järgi enam kui 97%-ne turuosa.