Pruunsilla sõnul paneb teda imestama, et LHV suuromanik Rain Lõhmus nimetas teise pensionisamba mõttekuses kahtlejaid ning selle kaotamist kaaluda soovijaid koopainimesteks. Ärileht kirjutas Lõhmuse arvamusest siin: „Rain Lõhmus: idee pensionisambad ära kaotada ja selle asemel lapsi vorpida on koopainimese mõtlemine“.

„Argmendid on kadunud ning ette on võetud sildistamine,“ lausus ta.
Pruunsilla sõnul peab pankur suutma konkreetselt rahaliselt ära tõestada, miks teine sammas kliendile kasulik on, mitte tuginema emotsionaalsetele avaldustele.

Lisaks ärritas Pruunsilda Swedbank Eesti juhi Robert Kiti tõdemus, et palgatõus ettevõtjate kasumi arvelt ei ole jätkusuutlik . "Ettevõtted hoolivad oma töötajatest ja tõstavad oma kasumi arvelt töötajate palku, kuid eksport pole väga palju kasvanud. Ehk pikaajaliselt pole see jätkusuutlik. Kui ikka palgakulu ületab kasumit tuleb uksed kinni panna," rääkis Kitt ETV hommikuprogrammis "Terevisioon."

"Viimase 15 aasta jooksul on palgad kasvanud 8% aastas, kus siin see uudis on,“ lausus Pruunsild.

„Kui ma Lõhmuse avaldust võin veel mõista, sest tema kaitseb oma otsest huvi, siis Kiti avalduse mõte jääb mulle arusaamatuks ning jääb mulje, et ta propageerib odava tööjõu sissetoomist,“ lausus Pruunsild.

Pruunsilla sõnul on tööjõud olnud alati ettevõtjale piirang. „Tööjõudu on alati puudu, see on samasugune ressurss nagu raha,“ kinnitas ta. Kui ettevõtjad hirmutavad, et palgatõusu tulemusena peab hakkama ettevõtmisi sulgema, siis ka see ei ole pankuri sõnul midagi enneolematut. „Peavadki panema oma ettevõtmise kinni, kui ei suuda korralikku palka maksta,“ kinnitas ta.

Pruunsild ootab, et meie ettevõtjad ja pankurid mõtleksid rohkem laiemalt, sellele, kuidas Eesti rahval oleks pikemas perspektiivis siin hea elada, mitte sellele kuidas nende enda konkreetsel ettevõttel kuu, kahe või kahe aasta pärast läheb. „Ma saan aru, kui alustab ettevõte pingutab homse päeva nimel, aga need, kes on juba kuhugi jõudnud, peaksid mõtlema, mida mingid otsused laiemalt kaasa toovad,“ lausus Pruunsild.