Madis Müller kirjutas blogibostituses, et kinnisvara hinnatõusus ei tee ühiskonda tervikuna kuigi palju rikkamaks, sest suures osas jagatakse rikkust lihtsalt ümber ja ühe võit on teise kaotus. „Võidavad need, kel on juba vähemalt nii palju kinnisvara, kui nad vajavad, ning kaotavad need, kel seda veel ei ole. Minu võit on minu laste kaotus,“ kirjutas Müller.

Pruunsilla sõnul tehakse suurem osa kinnisvaratehinguid inimeste enda tarbeks, mitte investeeringuks. Uut kodu soetatakse laste pärast, nii vahetavad inimesed kodusid, sest näiteks sünnib perre laps ning elamispinda on juurde tarvis. „Mülleri arvamuse sõnum on, et inimesed, elage vaeselt ja ärge tehke lastele seda kingitust, et nad saavad oma toa,“ lausus ta.

Makromajanduslikus vaates on Pruunsilla sõnul meie kinnisvarahinnad madalamad kui Euroopas ning hinnakonvergents (hindade ühtlustumine-toim.) surub meid keskmisele lähemale. „Konvergents toimub nagunii. Iga vara, mille sa ostad, selle väärtus kasvab,“ kinnitas ta.

Pruunsild tõdeb, et ostis ka ise kinnisvarabuumi tipus korteri, finantskriis kukutas hindasid ning seitse aastat oli soetatud korteri väärtus ostuhinnast madalam, kuid on nüüd kerkinud suuremaks.
Pruunsilla sõnul on vara soetamiseks laenu võtmine pea alati inimesele kasulik, sest selleks kasutatakse hoiustel olevat raha, mille eest pank nagunii erilist intressi ei maksa. „See raha akumuleerub inimesele kinnisvara hinnatõusus,“ rääkis ta.