Bloombergi teatel langes Bitcoini hind sel aastal teist korda alla 6000 dollari ühe krüptomündi kohta. Krüptovaluuta volatiilsuse põhjuseks on kehtestatud regulatsioonid ja ülemaailmsete pankurite kahtlused digivaluuta elujõulisuse osas.

Digitaalvaluuta suundub järjekorras teise kvartaliaalse languse suunas. Viimati oli Bicoin languses veebruari alguses, kui populaarse krüptoraha hind oli 5920, 7 dollari juures.

Ainuüksi sel aastal on Bitcoin kukkunud rohkem kui 50 protsenti, mille põhjusteks on lisaks regulatsioonidele veel häkkerite rünnakud kürüptovaluuta suunal.

Hind kukkus Bitcoini vahetusplatvormi Bitstampi andmetel rohkem kui 5% võrra, madalaim hind oli eile keskpäeval 5785,43 dollarit ühe krüptomündi kohta.

Eelmisel reedel käskis Jaapani äriteenuste agentuur kuuel suurimal krüptovaluutaga kaupleval platvormil tõhustada rahapesuvastaseid meetmeid.

Lisaks Bitcoinile on languses veel ka konkureerivad krüptovaluutad Ripple, Ethereum ja Litecoin. Nende väärtused on täna kahaenud vastavalt 1,87; 1,05 ja 2,38 protsenti.

Ainus krüptovaluuta, mis viimasel ajal langust näidanud pole, on Monreo. Täna on selle väärtus kerkinud pea 3 protsendi võrra.