Selles krahhis süüdistatakse mitmemiljoni dollarilist müügikorraldust.

USA firma Coinbase, kes hoiab käigus kauplemiskeskkonda GDAX asepresident Adam White kirjutas blogipostitusse, et mitmemiljoni dollariline müügikorraldus tõi kaasa paljude tehingukorralduste täitmise hinnatasmetel 317,81 dollarilist kuni 224,48 dollarini. Et hinnakukkumine jätkus, täideti veel 800 kahjumit piiravat tehingukorraldust ja võimendusega tehingute likvideerimise tulemusel kukkus ethereumi hind 10 sendile.

Paljud süüdistasid GDAXi sotsiaalmeedias ja kahtlustasid, et toimus midagi illegaalset. GDAX sellega ei nõustnud.

„Meie esialgne uurimine ei viidanud millegi valesti olemisele või kontode ülevõtmistele,“ kirjutas White. „Mõistame, et see võib olla meie klientidele frustreeriv."

White lisas, et kõik tehingud on lõplikud ja neid ei tühistata. Kolmapäeval peatas börs ajutiselt ethereumi kauplemise.

Neljapäeva hommikul maksis ethereum GDAXil taas 317 dollari andis. Connmarketcap, kes kogub tööstusharu ja hinnainfot mitmelt turult, näites ethereumi hinnaks 336 dollarit.

Kes teenis krahhiga miljoni?

Kauplemisfoorumis StockTwits postitas kasutaja John DeMasie kuvatõmmise. Sealt nähtub, et kellegi oli üleval ostukorraldus 3800 ethereumile piirhinnaga 10 senti. Teoreetiliselt oleks ta võinud kulutada sellise koguse krüptoraha ostuks 380 dollarit ja kui ethereumi hind tõusis üle 300 dollari, oleks üks kaupleja istunud üle miljoni dollarilise kasumi otsas.

Ethereum on tõusnud aasta algusest umbes 4100 protsenti.