Samal ajal, kui Virtsu-Kuivastu liinil jätkasid laevad Ionas ja Harilaid reedel toppama jäänud reisijate vedu ja neist viimased jõudsid saarele alles kella 5 paiku hommikul, paigaldasid veo üle võtnud TS Laevade töötajad sadamatesse soojakud ja uued piletimüügisüsteemid. Varahommikul müüdi uuest süsteemist ka esimesed piletid ja jagati esimestele klientidele meenetahvleid.

Tugeva tuule tõttu katkes reedel kell 13 laevaliiklus Virtsu-Kuivastu, Sõru-Triigi ja Ruhnu liinil. Ionas ja Harilaid jätkasid sõiti kella 18.45 paiku ja jätkasid vedu läbi öö.

"Keeruliste ilmastikuolude tõttu ei saa parvlaevad Harilaid ja Ionas ülesõite teostada, sest on tuuletundlikumad kui tavapäraselt liinil sõitnud parvlaev Hiiumaa," teatas Väinamere Liinid suhtekorraldusfirma vahendusel.

Suurem laev Hiiumaa on plaanilises dokihoolduses Tallinnas BLRT tehases ning pidanuks esialgse plaani järgi Virtsu jõudma laupäeva hommikul kella 5 ajal. Reedel hilisõhtul teatas TS Laevad aga, et kuna laevaoperaatori väitel hooldus pikeneb, jõuab Hiiumaa liinile pühapäeval. Seega tuli laevafirmal leppida kokku Ionase kasutamises ka laupäeval. Hommikul teatas TS Laevad, et Virtsu-Kuivastu liinil sõidab laupäeval Ionas vabagraafiku järgi.

Rohuküla sadamas, kust pääseb Hiiumaale, oli öö rahulikum ja järjekordadeta, uus operaator tegeles sel liinil sõitva Regula sisustamisega, poodide ja kohvikute töö käivitamisega.