Leedu, Läti ja Eesti eksport Venemaale võib sel aastal kukkuda viiendiku. Leedu ekspordist moodustab Venemaa 4,4%, Lätil on see 6,3 ning Eestil 5,5. Kauba väärtus, mis neist kolmest riigist Venemaa poole läheb, kahaneb 18 kuni 25 protsendi võrra. Seda Venemaa majanduslanguse ja nõrga rubla tingimustes. Bloomberg kasutab oma loos Danske Banki hiljutist raportit. See tähendab, et kolme riigi majandused saavad kokku 690 miljoni eurose löögi.

Balti riikide majandusprognoose on samuti vähendatud ja seda 1,3 kuni 1,7 protsendipunkti võrra võrreldes aastataguse ajaga. Need on Bloomberg Newsi andmed, mis avaldati reedel. IMFi 2014 aasta sisemajanduse kogutoodangu (SKT) andmetel on kolm riiki alates Venemaa-Ukraina kriisist kaotanud potentsiaalsest kasvust 1,58 miljardit dollarit.

Nüüd aga ka hea uudis: Balti riikidel on euroala madalaimad võlakoormused. Eesti võlakoormus 11% SKTst on kuus korda väiksem kui naaberriik Soomel. Ning Eestilt oodatakse sellele vaatamata regiooni üht kiiremat majanduskasvu (Iirimaa ja Slovakkia järel). See tuleb tänu tarbijate aina kasvavale kindlustundele, märkis Danske Bank. Kui vaid Venemaa importijate nõudlus samuti kasvaks.