Swedbank värbas läbi Eesti haru inimesi, kes aitaksid ehitada rahvusvahelist privaatpangaduse üksust. Kandideerijatele lubati, et nad töötavad Venemaalt ja SRÜ riikidest pärit klientidega.

Rootsi televisiooni uudisteportaal SVT Nyheter teatas eelmisel nädalal, et Swedbank võib olla tegelenud ulatusliku ja süstemaatilise rahapesuga. SVT Nyheteri andmetel on kokku kahtlaste Swedbanki kontode ja Danske panga vahel Baltimaades liikunud vähemalt 40 miljardit Rootsi krooni. Tehingud olevat toimunud aastatel 2007-2015.

Bloombergi andmetel keskendus Swedbanki rahvusvahelise privaatpanganduse üksus mitteresidentidest klientidele. Anonüümse allika sõnul reorganiseeriti seda 2009. aastal, kuid mitteresidentide äri jätkus ka pärast seda.

Väidetavalt avas 75 Danske Banki mitteresidendist klienti arve Swedbankis pärast seda kui Danske hakkas 2015. aastal mitteresidentide kontosid sulgema.

Panga kõneisik Gabriel Francke Rodau keeldus rahvusvahelise privaatpangadusega seonduvat kommenteerimast. Francke Rodau ütles, et pangale tuleb praegu palju küsimusi Baltikumi äride kohta ja kõikidele aktsionäridele soovitakse anda infot samal ajal.