"Ülalviidatud artiklis on jäetud märkimata, et Harju maakohtu 30. oktoobri 2013. aasta otsusega jäeti tervikuna rahuldamata kõik esitatud rahalised nõuded, samuti Mihhail Gnidini nõuded teiste aktsionäride suhtes," teatas BLRT Grupi pressiesindaja Katerina Danilova.

"Täies ulatuses tühistati ka hagi tagamise abinõud. Aktsiaseltsil BLRT Grupp ja selle aktsionäridel ei ole võimalik kohtuotsust täpsemalt kommenteerida ega selgitada, sest see oleks vastuolus kohtuotsuse avalikustamist puudutava kohtumäärusega. Asja arutatakse kinnises menetluses ja kohus on otsuse avalikustamist oma määrusega oluliselt piiranud. Mihhail Gnidin ja tema advokaat Urmas Volens on kohtumäärust eiranud."

Danilova lisas, et Eesti õigus ei võimalda aktsionäril sunddividendide maksmist ja selle aseainena kahjuhüvitist nõuda. See on tema sõnul olnud Eesti seadusandja teadlik otsustus, millest ka kohus on asja lahendamisel lähtunud.

BLRT Grupi väikeaktsionäri Mihhail Gnidini esindaja teatas täna, et Harju maakohtu otsuse järgi oli ASi BLRT Grupp suuromanike otsus mitte maksta 2011. majandusaasta eest dividende seadusega vastuolus ja kehtetu.