Tallinna Ringkonnakohus jättis rahuldamata BLRT Grupi aktsionäri ja nõukogu liikme Mihhail Gnidini määruskaebuse, millega ta soovis kohustada BLRT Gruppi väljastama talle dokumente ja andmeid kontserni ning selle ettevõtete viimase viie aasta tegevuse kohta BLRT Grupi nõukogu puudutava infovahetuse korra tühistamise hagi raames.

Kohus leidis, et survestamine massiliseks dokumentide väljastamiseks esialgse õiguskaitse korras enne kohtuvaidluse lõppu ei ole põhjendatud ja see seaks kahtluse alla kogu kohtumenetluse otstarbekuse.

„Gnidinile kui nõukogu liikmele on antud võimalus saada ajakohast infot kontserni tegevuste kohta ja tutvuda dokumentidega vastavalt suurettevõtte korporatiivse juhtimise parimatele tavadele. Enam kui kahe aasta vältel ei ole aktsionär antud võimalust kasutanud, samuti ei osale ta nõutava sagedusega kontserni nõukogu töös. Kuid samal ajal, saades igakuiselt nõukogu liikme tasu, leiab ta võimaluse süüdistada ettevõtet informatsiooni kättesaamatuses ning esitab aina uusi päringuid ja kohtukaebusi,“ kommenteeris BLRT Grupi pressiesindaja Katerina Danilova.

Alates juunist 2011 kuni tänase päevani on Mihhail Gnidin ja Valeri Kovalenko esitanud BLRT Grupile kokku üle 90 kirjaliku pöördumise 940 erineva küsimuse, nõude ja taotlusega.

14. novembril 2013 toimub kontserni aktsionäride erakorraline koosolek. Enne planeeritud koosolekut esitasid samad aktsionärid juhatusele veel 5 erinevat päringut, kus on kokku 182 küsimust kontserni tegevuse ja majandusnäitajate kohta. Pressiesindaja teatel ei kuulu suurem osa küsimustest aktsionäride üldkoosoleku pädevusse.