BLRT Grupp pöördus Eesti Advokatuuri aukohtusse palvega läbi viia distsiplinaarmenetlus advokaadibüroo Sorainen advokaadi Urmas Volens suhtes, teatas BLRT Grupp. Otsus distsiplinaarmenetluse läbiviimiseks võetakse vastu ühe kuu jooksul, kirjutas BNS.

Oktoobri lõpus avaldas BLRT hinnangul advokaadibüroo Sorainen advokaat Urmas Volens kommunikatsioonibüroo Hamburg & Partnerid kaudu saadetud pressiteate vahendusel informatsiooni kinniseks kuulutatud kohtumenetluse kohta. Avalduses eiras ta BLRT hinnangul kohtu poolt antud juhiseid, millises ulatuses tohib kohtulahendit avalikustada.

"Üksnes juba asjaolu, et advokaat asus kinniseks kuulutatud kohtumenetluses tehtud kohtulahendit avalikkuse ees kommenteerima, viitab rängale üleastumisele," ütles BLRT Gruppi õigusdirektor Rainer Osanik. "Vähem märkimisväärne pole ka see, et kommentaaride kaudu on avalikkust mõneti eksitatud. See, mis on tegelikult kirjas kohtulahendis, erineb avaldatud infost," lisas ta.

"Avaldame aktsionäridele ja avalikkusele informatsiooni ulatuses, mis ei sea ohtu tavapärast äritegevust ning kontserni ärisaladuse kaitset. Lisaks aktsionäride poolt püstitatud eesmärgile teenida kasumit, on meil vastutus oma töötajate ja äripartnerite ees. Surve, mida avaldavad meedia kaudu advokaadibüroo Sorainen ning aktsionärid Gnidin ja Kovalenko, teeb nende eesmärkide täitmise ainult keerulisemaks," rääkis BLRT Gruppi kommunikatsioonidirektor Katja Ljubobratets.

Harju maakohus otsustas oktoobri lõpus, et BLRT tuumikaktsionärid, kes koos omavad enam kui poole häältest aktsionäride üldkoosolekul, ei käitu heas usus ega arvesta teiste aktsionäride huvidega. Kohtuotsuse kohaselt ei saa lubada aktsionäride tegutsemist ebaausate vahenditega teiste aktsionäride või osanike arvel, isegi kui sel eesmärgil kasutatakse vahendeid, mis pole seadusega otseselt vastuolus, teatas toona väikeaktsionäre esindav advokaadibüroo.

Eelmainitud kohtumenetlus käsitleb aktsionär Mihhail Gnidini dividendide väljamaksmise nõuet summas 25 miljonit eurot. Lisaks sellele tegi ta 2013. aastal ettepaneku maksta dividendidena välja 17 miljonit eurot. Mihhail Gnidinile kuulub ligi 12 protsenti AS-i BLRT Grupp A-aktsiatest ja 17 protsenti B-aktsiatest.