Väärtpaberikeskus näitas esmaspäeva hommikul muutust Trigon Dairy aktsiate arvus, mis võib viidata firma börsile viimise eesmärgile, kirjutab BNS.

Stockholmi börsil noteeritud Trigon Agri teatas märtsi alguses, et lahutab emafirmast piimatootmise segmendi ning kaalub loodava firma viimist börsile. Teate kohaselt andis Trigon Agri juhatus valitud investeerimispankadele korralduse leida institutsionaalsed investorid, kes oleksid valmis investeerima börsil eraldi noteeritud firmasse.

Märtsis Eestis registreeritud Trigon Dairy Farmingu juhatuse liikmeteks on Raul Toomsalu ja Margus Muld. Nõukogu liikmeteks Joakim Helenius, Ülo Adamson ja Konstantin Kotivnenko. Helenius kuulub ka Trigon Agri nõukokku ning viimased kaks kuuluvad Agri juhatusse. Trigon Dairy Farmingu kapitali suuruseks on Krediidiinfo andmetel 1.970.731 eurot.

Joakim Helenius esmaspäeval BNS-i ajakirjaniku küsimustele vastates Trigon Dairy börsile viimist ümber ei lükanud, aga samas ka ei kinnitanud.

Trigon Agri piimatootmise segmendi kogutulu Eestis ja Loode-Venemaal oli mullu 5,4 miljonit eurot ja kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) oli 1,4 miljonit eurot, EBITDA marginaal oli 26 protsenti. Trigon Agri prognoosib segmendi kogutuluks sel aastal ligi 7,7 miljonit eurot ja EBITDA marginaali sihiks on firma seadnud 40 protsenti.