Meeleavaldus algas täna kell 12, mil autojuhid lõpetasid platvormi kasutamise ja kogunesid Bolti Londoni peakorteri ette.

Protesti organiseerinud Erataksode ühendus (UPHD) nõuab sõidu hinna tõstmist praeguselt 1,25 naelalt (1,44 eurot) 2 naelani (2,3 eurot) miili kohta. Lisaks nõutakse juhtide ebaausa vallandamise ja mobiiliäpi algoritmidega manipuleerimise lõpetamist ning Ühendkuningriigi tööseaduse järgimist, mille kohaselt tuleb maksta vähemalt miinimumpalka ning puhkuseraha.

Mobiiliäpi manipuleerimise osas väidavad juhid, et Bolt mängib hindadega. Väidetavalt näitab rakendus uut sõitu vastu võttes autojuhile kõrgemat hinda, kuid kliendini jõudes langeb see tavatariifi peale.

Bolti juhid protestimas Londonis

„Bolt saabus Ühendkuningriiki käesoleval aastal ja lubas olla eetilisem alternatiiv Uberile, kuid mesinädalad olid lühikesed ning nüüd käitub see töötajatega sama julmalt kui Uber," ütles UPHD juht James Farrar. „Bolti juhtkond pole kuulanud juhtide muresid seoses töötasu ja -tingimustega." Farrari sõnul osales meeleavaldusel 50-100 juhti.

Tänavu mais protestisid Londonis ka Uberi juhid.

Bolt ei vastanud konkreetselt Ärilehe küsimustele töötajate nõudmise osas, vaid saatis ainult üldise kommentaari: „Juhtide teenistus ja heaolu on Bolti tegevuses kesksel kohal. Sellepärast maksavad meie juhid Bolti platvormi kasutamise eest konkurentidega võrreldes kuni 50 protsenti vähem tasu, mis tähendab nende jaoks 15 protsenti suuremat sissetulekut. Suhtleme oma juhtidega otse ja ausalt ning vastutustunne juhtide suhtes on Bolti jaoks oluline väärtus."

Bolt alustas Londonis tegevust tänavu juunis. Bolti asutaja Markus Villigi sõnul tähendas Bolti saabumine Londonisse, et esimest korda on Euroopa suurimate transpordimahtudega metropolis tekkinud tõsisem konkurent Uberile.