"Kasahstan on alati olnud Eesti ettevõtete jaoks tähtis regioon, kuid praegu seosese Venemaa transiidi vähenemisega on selle olulisus suurenenud enam kui kunagi varem. Ning teist teed kontaktide sisseseadmiseks ja klientide kaasamiseks kui ainult sõita potentsiaalsete koostööpartnerite juurde ja kohtuda nendega, Eesti ettevõtetel ei ole", ütles Eesti ettevõtete TranzitKazakhstan messil osalemise projektijuht BaltMarketConsult juhatuse liige Tatjana Jerjomina.

Tänavu on messil Eestist esindatud kaheksa ettevõtet: Tallinna Sadam, Sillamäe Põhjasadam, AS EVR Cargo, Transiidikeskuse AS, Alekon Cargo OÜ, Intopex Forward OÜ, Tallship OÜ ning samuti Eesti Logistikaklaster.

Eesti delegatsiooni liikme ja Eesti-Kasahstani parlamendirühma esimehe Deniss Boroditši sõnul toimub töö messi tegevuse raames väga aktiivselt.

"Kavandatud on kohtumised ja läbirääkimised. Nagu näitas messi esimene päev, siis ettevõtetel on kellega kohtuda. Huvi Eesti vastu on täiesti olemas. Ning kuigi meie lähinaabrite delegatsioonid on palju esinduslikumad, loodavad ka meie ettevõtted positiivset tulemust", ütles Boroditš.