Merko Ehituse aktsiad märgistatakse seniks vaatlusmärkega.

Börs lükkas Merko Ehituse taotluse tagasi, kuna on seisukohal, et kauplemise pikaajaline peatamine vaid ettevõtte restruktureerimise kavatsuse avalikustamise tõttu ei ole kooskõlas investorite huvidega.

“Olukorras, kus ettevõte on börsiettevõttena jätkuvalt kohustatud kogu olulise informatsiooni viivitamatult läbi börsisüsteemi avalikustama ja seeläbi tagama oma investorite võrdse kohtlemise, ei pea Tallinna Börs õigeks väärtpaberitega kauplemise pikaajalist takistamist,” teatas börs.

Tallinna Börs on valmis kauplemise peatamist uuesti kaaluma uute oluliste asjaolude ilmnemisel või siseteabe lekke korral.

Merko Ehitus teatas täna, et eraldab maadevahetuse kriminaalasjaga seotud ettevõtte — AS-i Merko Ehituse — kontsernist, et kriminaalsüüdistusega kaasnenud meediakära ei segaks ettevõtte edasist tegevust.

Prokuratuur esitas möödunud aasta 5. oktoobril AS-ile Merko Ehitus ning ettevõtte nõukogu esimehele Toomas Annusele kahtlustuse altkäemaksu andmises ja usalduse kuritarvitamises.

AS Merko Ehitus ja ettevõtte nõukogu esimees Toomas Annus kinnitavad jätkuvalt, et ei ole erinevalt prokuratuuri kahtlustustest altkäemaksu andnud ja kavatsevad kaitsta end esitatud kahtlustuste eest kõigi seaduslike vahenditega.

AS Merko Ehitus palus muuhulgas peatada ettevõtte aktsiatega kauplemise kuni restruktureerimise kava avaldamiseni.