Mis seisus Tallinna börs täna on? On ta varjusurmas või tegeletakse „laiba elustamisega” nagu mitmed pangandusinimesed kritiseerivad?

Võrdlesin just selle aasta esimest kvartalit aastatagusega — olukord on paremaks läinud, on tõusnud nii ettevõtete turukapitalisatsioon kui käive ja seda oluliselt. Ütleks, et aktiivsus on suurenenud. 2013. aasta märts oli börsil viimase kolme aasta parim kuu.

Mis on Eesti ettevõtetes hästi, mis halvasti?

Pidevalt tuuakse välja seda, mis on meie ettevõtluses või majanduses üldiselt halvasti. Mina aga pigem ütleks, et Eesti ettevõtted on konkurentsivõimelisemad ja toodavad rohkem lisaväärtust kui mõned aastad tagasi ehk teevad rohkem „tarka tööd”. Lisaväärtus omakorda aitab töökohti luua ja eksporti kasvatada.

Endine börsijuht Andrus Alber toetas tugevalt riigiettevõtete börsiletulekut. Kuidas teie sellesse suhtute?

Jagan tema seisukohta, sest see aitaks kohalikku kapitaliturgu elavdada. Riigiettevõtete börsile tulemisega muutuksime investoritele huvitavamaks ja ettevõtted ise muutuksid läbipaistvamaks ja avatumaks.

Aga tegutsemine seisab poliitiliste otsuste taga? Sest kõik justkui räägivad, et „peaks”, aga tegelikult pole lähiminevikust ühtki näidet, et seda ka tehtud oleks.

Praegusel hetkel on ettevõtetel, sealhulgas ka riigifirmadel, kes soovivad kapitali kaasata, seda mõistlik teha kohalikul turul. Siin nende tuntus tõuseb, inimestel-klientidel tekib võimalus aktsionär olla ja saada ka tuludest osa. Aga soov kapitali kaasata sõltub sellest, mis sellega edasi tehtaks ja kuidas investeeritaks.