"Mul on tõesti hea meel, et meil on tekkinud oma turg siin Nasdaqi näol. Me kõik teame, et meil on rasked ajad majanduses, me kõik teame seda, et üks võtmeküsimus meil on eksport. Me teame ka, et eksport meil toimib siis, kui see on innovaatiline, sest ega me enam odava tööjõuga enam eriti kaugele ei lenda," sõnas Ilves.

"Kuidas toetada innovaatilisi Eesti firmasid, kuidas aidata kaasa, et nad oleksid niivõrd tugevad, et nad suudaksid eksportida, selleks ongi vaja sellist turgu nagu te siin (Tallinna börs - toim) olete loonud. See ei ole klassikaline aktsiaturg, natuke lõdvemate nõuetega, sest tegelikult innovaatilisus ongi selline asi, mis eeldab riski ja kõik head asjad on ju tulnud riski pealt," sõnas Ilves.

Ilves rääkis, et algupäraste ideede realiseerimine on alati riskantne, eriti tehnoloogias.

"Kuidas neid finantseerida? On riskikapital - venture capital -, mida antakse otse, või on siis selline asutus nagu siin Eesti Nasdaq. Arvestades kui palju Nasdaq on oma sõsarettevõtetega aidanud kaasa näiteks Ameerika plahvatuslikule innovatsiooni kasvule, siis mul on väga suured ootused siin," ütles Ilves.

"Me teame, et Eestis on palju innovaatilisi ideid. Me näeme, et eestlased on oma nutikuses just kõrgtehnoloogias juba päris palju asju leiutanud ja ma loodan, et see siin (Tallinna börs - toim) annab ainult hoogu sellele protsessile."

President sai börsi juhilt Andrus Alberilt kingituseks kaks investeerimisõpikut.

"Kindlasti kui ajad lähevad paremaks ja mulgi tekib kapitali, siis ma kindlasti tulen siia ka ja vaatan, kas on midagi huvitavat," sõnas Ilves.