Kawe Kapitali portfellihaldur Kristjan Hänni märkis, et mõnel Hansapanga ostjal on kannatus katkenud ja tänane päev näitas, et on võimalik ka osta 135 krooni tasemel. "135 krooni on ammendatud ja hiljem toimub liikumine ülespoole," prognoosis ta. Ta tõi välja kolm põhjust, miks Hansapanga tõus võiks toimuda.

Esiteks võib Warburg Dillon Read ülespoole hinnata Hansapanga diskontomäära. Teiseks on ootused esimese kvartali majanduskasvule põhjendatud olemasolevate hindade tõttu. Kolmandaks Skandinaavia turgude kiire tõus võib põhjustada investorite huvi seal müüa ja otsida odavamaid turgusid, mida on Baltikumi turud.

Hansapanga käive oli 44, 98 miljonit krooni. Aktsia tõusis 0.37%, kõrgeim hind oli 135.50.

Hänni viitas, et üle pika aja näitas Norma ülespoole liikumist. "Kuigi kogu tööstuharu aktsiad on väga alla tambitud, sealhulgas ka Autoliv," märkis ta. Ometi näitavad kohalikud investorid Norma vastu huvi. Hänni prognoosis, et kaua see ei saa jätkuda, sest varsti tekib müügisoov. "Pole näha, kust tuleb ülesostja. Olen Norma suhtes pigem skeptiline."

Norma käive oli 2,41 miljonit krooni. Aktsia tõusis 0.91%, kõreim hind tehingutes oli 44.50 krooni.

Telekomiga kauplesid täna vaid väikeaktsionärid ja aktsia langes -0.34%, käivet oli vaid 0,16 miljonit krooni.

Hänni ütles, et täna näitasid end tuntud headuses Harju Elekter ja Viisnurk. "Kui Euroopas läheb hästi, siis peaks hinnad veelgi tõusma. Nad ekspordivad suures mahus ja Euroopa majanduskasv peaks neid positiivses mõttes mõjutama," lisas ta.

Harju Elektri aktsia hind tõusis 1.28% ja Viisnurga aktsia hind jäi samaks.

"Vabaturul jätkab EVP vaikset tugevnemist, mis on loogiline jätk kasutusaja pikenemisele," ütles Hänni. Ta lisas, et nõudmine EVP järgi tugevneb, kuid pakkumine on laiali hajutatud ehk need, kes peavad ostma, ei saa oodata. EVPga kaubeldi täna 0,45 krooni tasemel, toimus 1.12% tõus.