Harju Elekter toodab 1968. aastast elektriseadmeid. Praegu valmistatakse Palla väitel iga päev umbes kolm alajaama. Palla töötab Harju Elektris praktiliselt esimesest firma tööaastast.

Harju Elektri kontserni tootevalik hõlmab elektriseadmete tehaseid Eestis (AS Harju Elekter Elektrotehnika, HE osalus 100%), Soomes (Satmatic Oy, HE osalus 100%) ja Leedus (UAB Rifas, HE osalus 51%), kus tehaste põhitoodangu moodustavad elektrienergia jaotusseadmeid (alajaamad, kaablijaotus- ja liitumiskilbid) ning automaatika- ja juhtimiskeskused energia- ja tööstussektori ning infrastruktuuri tarbeks.

Tootevalikusse kuulub ka AS Harju Elekter Teletehnika (endine Eltek, Harju Elektri osalus 100%), kes valmistab lehtmetalltooteid andmeside- ja telekommunikatsioonisektorile. 

Emafirma AS Harju Elekter omab Keilas ja Haapsalus enam kui 60 000 m2 tööstuslikku kinnisvara, mida hallatakse ja renditakse kontserni või sellega seotud ettevõtetele.

Emafirmas tegutsev kaubandusgrupp hõlmab endas elektritarvete kaupluseid Eesti suuremates linnades ning elektrikütteseadmete müügi osakonda.

1997. aastast on Harju Elektri aktsiad noteeritud Tallinna börsi lisa- ning alates 2003.aastast põhinimekirjas.
Oktoobri viimasel päeval avalikustas Harju Elekter kolmanda kvartali majandustulemused.
Aruandekvartali konsolideeritud puhaskasum oli 1,3 (2011 III kv: 1,0) miljonit eurot, millest emaettevõtte omanike osa moodustas 1,2 (2011 III kv: 0,9) miljonit eurot. Puhaskasum aktsia kohta oli III kvartalis 0,07 (2011 III kv: 0,06) eurot, seisab börsiteates.

Swedbanki Balti aktsiaanalüüsi analüütiku Kristo Sepa sõnul maksis firma esimese üheksa kuuga intresse kandvatest võlakohustustest enamiku ehk 2,1 miljonit eurot tagasi. "Seetõttu eeldame, et käesoleva aasta lõpuks on firma võlavaba," kirjutas Sepp börsiteate järel.