Ettevõtte juhatus jätkab kolmeliikmelisena: lisaks Katre Kõvaskile kuuluvad Premia juhatusse müügidirektor Silver Kaur ning juhatuse liikmeks ja finantsdirektoriks nimetab nõukogu ettevõtte senise nõukogu liikme Erik Haavamäe.

Premia Foods’i juhtkond eesotsas Kuldar Leisi ja Katre Kõvaskiga on erinevaid toiduainetööstusi koos juhtinud tänaseks 13 aastat, sellest 7 viimast aastat on tegeldud Premia ehitamise ja arendamisega väikesest jäätisevabrikust piirkonna juhtivaks toidutööstuskontserniks.

Premia Foods’i nõukogu esimehe Indrek Kasela sõnul on Premia täna kohalikul toiduturul üks edukamaid ettevõtteid. „Premia käive on kasvanud 25 miljonilt eurolt 2006. aastal 86 miljoni euroni 2012. aastal. Meie eesmärk on Premia positsioonide kindlustamine ja kasumlik kasv kõigil turgudel ning ärisegmentides,“ ütles Kasela.

Tema sõnul on muudatused Premia juhatuses kindlasti positiivsed uudised. „Katre on kogenud juht ning tunneb ettevõtet läbinisti. Ühtlasi saab Katrest esimene naissoost börsifirma juht Eestis. Koostöö Kuldariga jätkub Premia nõukogus ning tema kogemused tulevad kasuks ka strateegilises juhtimises," rääkis Kasela.

Katre Kõvaskile Premia juhtimist üle andev Kuldar Leis ütles juhatuses toimuvat muudatust kommenteerides, et Eesti vanimast jäätisetootjast on 7 aastaga saanud suur rahvusvaheline ja börsil noteeritud toiduainekontsern.

„Seitse aastat Premias on olnud huvitav ja kiire aeg. Kahtlemata on just meie meeskonnavaim olnud üheks peamiseks liikumapanevaks jõuks, mis on toonud niivõrd kiire arengu. Arengu jätkamiseks on õige aeg teatepulk edasi anda ning on väga positiivne, et juhatuse esimehe ameti võtab üle minu pikaajaline kolleeg ja meeskonnaliige Katre Kõvask,“ rääkis Leis.

„Katre ning ülejäänud Premia Foods’i juhtkonna professionaalsus ja kogemused toiduäris on kogu meie tegutsemispiirkonnas märkimisväärsed. Minu poolt palju jõudu ja edu Premiale seatud sihtide saavutamisel," ütles Leis ning lisas, et jääb ettevõtet nõustama strateegilisel tasandil nõukogu liikmena.

15. mail Premia toiduainekontserni juhtima asuva Katre Kõvaski kinnitusel tegutseb Premia täna kuues riigis ning annab tööd ligikaudu 700-le inimesele, olles turuliider või esimese kahe suurema hulgas kõigis oma ärisegmentides.

„See on saavutus, mille eest eriline tänu kuulub kõigile Premia töötajatele. Premia suuremad väärtused on ettevõttes töötavad inimesed ja meie kaubamärgid, sellele ning kasumlikule kasvule jääb fookus ka edaspidi," sõnas Kõvask.

Muudatusi omanikeringis Premia juhatuse esimehe vahetus kaasa ei too. Premia aktsiatest kuulub Kuldar Leisile 3,37%, mis teeb temast ka suurima Premia eraisikust aktsionäri. Katre Kõvaskile kuulub 1,28%, Silver Kaurile 0,94% ja Erik Haavamäele 0,48% Premia aktsiatest.

62,71% Premia Foods’i aktsiatest kuulub rahvusvahelistele investeerimisfondidele Amber Trust I ja II, KJK Capital, Firebird jt. Suuremate aktsionäride hulka kuuluvad ka LHV pensionifondid ja Ambient Sound Investments.

Premia Foods’i 2012. a käive oli 86,4 miljonit eurot, ettevõte annab tööd umbes 700-le inimesele kuues riigis ja on alates 2010. aastast noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsi põhinimekirjas. Premia Foods’i 2012. aasta käibest moodustasid kala- ja kalatooted 40%, jäätis 32% ja külmkaup 26%.