Halva üllatuse serveerisid Nordecon ja Tallink, kommenteeris reede õhtul kokkuvõtvalt LHV Panga analüüsimeeskonna juht Erki Kert. Nordeconi 443 miljoni kroonine kvartalikäive oli LHV ootustest allpool pea kolmandiku, 112 miljonit kahjumit aga ületas ennustust koguni kolm korda, kirjutab Äripäev. "Neljanda kvartali tulemused näitasid, et ehituslepingud ei ole kasumlikud," ütles Kert.

Positiivselt paistsid silma Norma ja Harju Elekter. Anderssoni sõnul on põhjus selle, et tööstusettevõtted pidid hoolikalt efektiivsusele rõhuma ka kasvuaastatel. "Tööjõukulud kasvasid kiiresti, kliendid välismaal aga ootasid madalaid hindu," sõnas ta. Norma lõi IV kvartalis LHV prognoose kõige rohkem, teenides kasumina 32 miljonit krooni. "Tulemused peegeldavad eelkõige Euroopa riiklike abipakettide mõju ning oodatust paremat kulude kärpimist," sõnas Kert. 

Positiivse poole peale jäi ka Merko Ehitus. Swedbanki prognoositut ületas ehituskontsern nii müügikäibelt kui ka kasumirealt. "Olime sisse arvestanud ka varade mahakirjutamise, mis pidanuks puhaskasumit korralikult vähendama. Üllatuseks aga nii suurt varade väärtuse mahakirjutamist ei toimunud," selgitas Hunt. LHV analüütik Kristo Oidermaa tõi Merko puhul negatiivsena välja tellimusteraamatu, mis kvartali lõpuks oli 1,3 miljardit krooni ehk üle kahe korra väiksem 2008. aasta lõpu tasemest.

Investor Rene Ilves toob oma soosikuna välja Olympicu. Majandusolukorra paranemise ja euro-ootuse kõrval hakkab turgu mõjutama piiri tagant tulev raha. "Lemmikaktsia on loomulikult Olympic - sellest saab veel tõeline rahvaaktsia, nagu Soomes Nokia," ütles Ilves. Tema sõnul on kasiinoettevõttel tugev potentsiaal, mille realiseerumist on oodata lähema 5-6 aasta jooksul. "Näiteks LHV ja Swedbank prognoosivad, et Olympic jõuab juba sel aastal kasumisse. Tavaliselt toimub aktsiahinnas just siis suurim tõus, kui raskelt kahjumlik ettevõte suudab jõuda uuesti kasumisse," selgitas Ilves. Soosikuks peab Olympicut ka LHV, ent selle kõrval toob panga analüüsi osakonna juht Erki Kert välja Tallinna Kaubamaja. "Nii Olympic kui ka Kaubamaja on sulgenud kahjumlikud üksused, vähendanud kulusid, kirjutanud maha väärtusetud varad, kuid samas säilitanud tugeva turupositsiooni," ütles ta.