E-hääletusteenust planeeritakse hakata kõigepealt pakkuma Nasdaq Tallinna börsiettevõtetele. Nasdaqi jaoks on tegu teise blockchain-tehnoloogial põhineva lahenduse väljatöötamisega, esimene oli möödunud aastal edukalt turule toodud mitte-avalike ettevõtete väärtpaberite kauplemisplatvorm Nasdaq Linq.

Koostöö pilootprogrammi osana saavad Eesti ID-kaardi ja e-residendi digi-ID-ga aktsionärid osaleda ettevõtete juhtimises lihtsamalt ja turvalisemalt.

Digitaalidentiteedi platvorm parendab oluliselt võimekust tuvastada e-hääletusel osalevaid aktsionäre ning blockchain-tehnoloogia võimaldab hääled koheselt ja turvaliselt salvestada. See muudab varem töömahuka ja killustunud hääletusprotsessi sujuvaks. E-hääletuse pilootversiooni kasutusse võtmine on planeeritud 2016. aastasse.

Aktsionäride üldkoosolekutel osalemise ja hääletamise lihtsamaks ja turvalisemaks muutmine ei ole ainsad uudse lahendusega kaasnevad hüved. Kuna koosolekud on peamine viis, kuidas ettevõtte aktsionärid juhtkonnaga suhtlevad ning ettevõtete tuleviku kujundamisel kaasa räägivad, võimaldab koosolekutel osalemise ja hääletamise efektiivsemaks muutmine aktsionäre paremini kaasata.

„Kannustatuna USA mitte-avalike ettevõtete väärtpaberitega kauplemiseks loodud blockchaini-põhise lahenduse edukast turuletoomisest, on meil hea meel arendada seda tehnoloogiat edasi Eestis,“ ütles Nasdaq grupi president Hans-Ole Jochumsen.