"Börsipäev oli täna suhteliselt rahulik, ilma mingi kindla suundumiseta. Pärast tugevat tõusu oldi kahtleval seisukohal," kinnitas Ühispanga strateeg Aivo Kangus. Tema sõnul aktsia hinnad on suhteliselt kõrged ja mingisuguseid julgemaid nägemusi praegu pole mõtet anda. Ta lisas, et täna polnud küll turul müügisurvet veel tunda.

Kangus möönis, et välismaine ostuhuvi Telekomi ja Hansapanga aktsia vastu vähenes. "Enam ei ostetud nii agressiivselt, kui lõppenud nädalal," ütles ta.

Hansapank tegi täna 8,2 miljonilise käibe. Aktsia hinnd langes -0.90%, sulgudes 138.75 krooni tasemel. Telekomi käive oli 3,5 miljonit krooni. Telekomi hind jäi 53 tehingu käigus samale tasemele. Aktsia sulgus 136.50 krooni tasemel.

Kangus viitas, et tähelepanuväärne oli Optiva Panga tõus. "Kuid see oli pigem emotsionaalne tõus, midagi fundamentaalset seal ei toimunud," täpsustas ta. Optiva Panga aktsia käive oli 2,7 miljonit krooni. Aktsia tõusis 2.96%, sulgudes 10.15 krooni tasemel.

Põhinimekirja enim kaubeldud aktsiad olid veel Norma (3,9 miljonit krooni) ja Ühispank(2,4 miljonit krooni). Mõlema aktsia hind tegi läbi väikese tõusu.

Kangus täheldas, et lisanimekirjas väga suuri liikumisi ei olnud. "Pigem oli see emotsionaalne reageering meediale. Kuna Äripäev avaldas täna artikli, kus nägi tõusvat lisanimekirja vähem likviidseid aktsiaid."

Lisanimekirja enim kaubeldud aktsiad olid Saku, Viisnurk ja Harju Elekter. Suurim tõusja oli 11.11% Kalev, Saku tõusis 0.79%, Viisnurk 0.34% ja Harju Elekter langes -1.85%.

Aivo Kangus ütles, et börsi tõus on toimunud välispidise ostuhuvi survel ja nüüd väga kiiret liikumist ülespoole küll enam näha pole. "Turg jääb tasaseks ja võib-olla Lääne ostuhuvi on nüüd rahunenud," sõnas ta.