Tartus Annelinnas muutusid kasutatud korterite hinnad 2007. aastal vähe

Annelinna kasutatud korterite hinnad püsisid 2007. aastal suhteliselt stabiilsena, kardetud järsku hinnalangust ei toimunud. Võrreldes tipptasemega on hinnalangus olnud 7-8% suurusjärgus ehk siis hinnamuutus Tartus ja Tallinnas on olnud suhteliselt sarnased.


Pärnu kasutatud korterite hinnad on püsinud juba aasta languses

Tehingute aktiivsus on Pärnu korteriturul vähenenud alates 2006. aasta talvest. Kui tehingute arvu vähenemine koheselt keskmise müügihinna langusena ei väljendunud, siis suve alguseks oli ka hinnalangus juba tuntav. Oluliselt aeglustus turu aktiivsus möödunud sügisest, mis on kasutatud korterite turul Pärnus toonud kaasa hinnalanguse kuni 15%. Uute korterite (ehitatud peale 2000. aastat) osas on toimunud samuti tehingute arvu vähenemine, kuid hinnalangus on väiksem.
Vicus OY müüs kolm Balti riikides paiknevat kinnisvaraobjekti

Kolme kinnisvaraobjekti ostjaks oli Catella Real Estate AG poolt hallatav Focus Nordic Cities. Tehingu koguhind oli umbes 24 miljonit eurot. Kahe Lätis paiknevale objektile (K-Rauta kauplus Riias ja DHL logistikakeskus Liepajas) lisaks müüdi ka Efore kontori- ja tootmishoone Pärnus. Saadud raha kavatsetakse investeerida Venemaa ja Ukraina kinnisvaraturule. Allikas: Vicus OY


Homburg Homburg Invest Inc viis lõpuni SEB Balti kinnisvaraportfelli ostutehingu

Kui algselt oli portfellis 63 objekti, siis tegelikult omandas Homburg Invest Inc 54 objekti. 39 objekti puhul on pikaajaliseks üürnikuks SEB, 14 objekti puhul on tegemist muude üürnikega. Tehingu hinnaks oli 185 miljonit eurot, kusjuures 134 miljoni euro ulatuses finantseeris tehingut SEB Merchant Bank. Homburg Invest Inc investeeringute kogumaht küündib 2,8 miljardi euroni. Allikas: Europroperty


Tallinna kesklinnas on kontoripindade üüritasemed tõusnud

Vaatamata kontoripindade uusehituse aktiivsusele on üüritasemed Tallinna kesklinnas tõusnud. Tippüürid küündivad tasemeni 300 kr/m2 kuus või isegi ületavad seda maagilist piiri, vakantsused on püsinud ka uusobjektidel madalad. Üüride tõus on tingitud asjaolust, et kesklinnas ei ole olulisel määral kontoripinda lisandunud ja lisandumas ning äärelinna tormiline areng kesklinna oluliselt ei mõjuta.