Hansapanga teatel alustatakse BRC müügi üle läbirääkimisi OÜga Baltic Business Associates, kus on tegevad Hansa Capitali endised juhid Mart Toomingas, Tarmo Rooteman ja Kalle Kiigske. Pank loodab tehingu lõpule viia aprilli teisel poolel.

BRC lõplik ostuhind selgub pärast ettevõtte majanduslikku analüüsi, firmaväärtuse hindamist ja läbirääkimisi, ütles Kalle Kiigske eile.

BRC ostmiseks parima pakkumise teinud konsortsiumit esindava OÜ Baltic Business Associates üks omanikest Kalle Kiigske ütles, et hetkel ei ole neil veel BRC firmaväärtuse hindamise ehk due diligence’i teostaja välja valitud. “See sõltub ka teistest partneritest ehk siis Silberautost,” lausus ta. Mullu enam kui 1,5 miljardi kroonist käivet teinud Silberauto müüb Mercedes-Benzi, Chrysleri ja Jeepi sõiduautosid Eestis ja Leedus.

BRC müüki koordineeris Hansapanga Läti tütarpank, kelle esindaja sõnul ei mänginud parema pakkumise valimisel mingit rolli asjaolu, et võitjafirma kuulub panga endistele töötajatele. “See oli täiesti ebaoluline,” sõnas Läti Hansabanka corporate finance’i direktor Kaspars Delinš. “Ma tahaksin rõhutada, et Baltic Business Associates ei koosne ainult Hansapanga endistest töötajatest, vaid kaasatud on ka Silberauto ning mõned teised finantsinvestorid.”