Nimelt on Briti monarh kõva mõisnik ja põllumees - kuninganna farmid asuvad Windsori lossi lähedal ja Sandringhamis Norfolkis -, mis tähendab, et sarnaselt Eesti põllumeestega saab ka tema Euroopa Liidu erinevaid põllumajandustoetusi.

Kui Brexitist aga asja saab, peavad nii Elizabeth II kui prints Charles pühkima suu puhtaks aastas vähemalt miljonist naelsterningist. Mõistagi tekitab see asjaosalistes meelehärmi, kirjutab Sunday Telegraph.

Nii arutataksegi Suurbritannias, kas ja kuidas kompenseerida monarhile ja prints Charlesile 1,1 miljoni naela euroraha kadumine pärast Brexiti jõustumist alates 2019. aastast. Briti valitsus ei vaimustu kuigivõrd ettepanekust, et pärast Euroopa Liidust väljaastumist peaks valitsus samas suurusjärgus kompenseerima kuninganna mõisatele samas suurusjärgus toetusraha. 2020. aastast pikemaid makseid ei ole monarhile seni lubatud.

Mullu sai Sandringhami valdus Norfolkis 655 000 naela, kuninglikud farmid Windsoris 298 000 naela, kuninganna Cornwalli valdused said 129 000 naela ja Crown Estate - see asutus hoolitseb kuninglike maavalduste eest - sai 350 000 naela.