Nael kündis täna taas USA dollari vastu kahe kuu madamala taseme. Suurspekulandid kahekordistasid naela languspanuseid, mis on suurimad alates 2013. aasta juunist.

„Praegu keerleb kõik Brexiti ümber,“ ütles SEB kauplemisstrateeg Richard Falkenhall. „Spekulatiivsetele kontodele on lisandunud USA dollari ja Jaapani jeeni tõusupanused. Samal ajal müüvad need inimesed naela ja eurot. Arvamusküsitlused näitavad aina tasavägisemaid tulemusi. Praegu valdab ebakindlus.“

Täna langes nael 0,9%, 1,4129 dollarile. Euro vastu nõrgenes nael 1,1%. Euro maksis 79,79 penni.

Reedene ORB/Independenti küsitlus näitas, et lahkumise pooldajad juhivad 10 punktise edumaaga. Nädalavahetusel avaldatud tulemused ei olnud nii tumedad. Observeri tellitud Opiniumi küsitluse kohaselt toetavad 44% küsitletutest Ühendkuningriigi jäämist Euroopa Liitu ja 42% on lahkumise poolt. YouGovi küsitluse põhjal soovivad 43% lahkuda EList ja 42% jääda.

Ehkki valuutadiilerid ei tea, kuidas britid otsustavad ja mis suunas nael liigub, kuid ühes ollakse üsna kindlad – naela kurss kõigub tulemuste järel järsult. 24. juunil oodatakse naela järsku liikumist. Nael võib kukkuda kolme aastakümne madalamale tasemele või tõusta aasta kõrgemale tasemele, selgub Bloombergi poolt läbiviidud ökonomistide küsitlusest.

Oodatakse, et kui otsustakse lahkumise kasuks, kukub nael läbi 1,35 dollari tasemest. Kui aga otsustatakse jääda, võib nael tõusta kuni 1,50 dollarile.