Riski modelleerimisfirma Axioma mängis läbi hüpoteetilises portfellis Brexiti mõju. Portfellis, kus on 54% võlakirjades, 41% aktsiates ja ülejäänu alternatiivsetes investeeringutes näitasid naelapõhised investeeringud 10% kukkumist. Eurodes investeeringute väärtus vähenes vähem.

Kui aktsiaturg on jäänud suhteliselt rahulikuks enne 23. juuni referendumit, siis Briti valuuta kõikuvus (volatiilsus) on tõusnud kõrgeimale tasemele alates 2009. aastast. Kuigi Suurbritannia aktsiad on tänavu Euroopas parimat tootlust pakkunud aktsiad tänu nõrgenenud naelale ja kaevandusettevõtete aktsiatõusule, on nad ka kõige riskantsemad.

„Valitseb arvamus, et Brexit jääb ära, kuid kui see juhtub, siis ei ole keegi selleks mentaalselt päris valmis,“ ütles üks raporti koostanutest Philip Jacob. „Siis me näeme aktsiaturul reaalset liikumist.“

Brexiti mõju hindamiseks analüüsis Axioma ajaloolisi turul valitsenud reaktsioone mitmeaastase Euroopa võlakriisi ja Šoti referendumi järel. Stressitest hõlmab vaid lühiajalist mõju, mitte strukturaalsete muutuste mõju.

Suurbritannia laiapõhjaline FTSE All-share indeks on tänavu langenud ainult 1,2% võrreldes Stoxx Europe 600 indeksi 7,6% kaotusega.